Φεβρουάριος 2023

Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων την Κυριακή 5.3.2023 διοργανώνει «Ημέρα Διαλόγου για το Άγχος και το Στρες στην Εφηβεία», στον χώρο «Πολύκεντρο Νεολαίας» του Δήμου Ηρακλείου (οδός Κοραή), ώρες 12.00-17.00. Για να δηλώσετε συμμετοχή και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες μπείτε ΕΔΩ.

Ιανουάριος 2023

Τον Ιανουάριο, συναντήθηκαν οι ομάδες στις 4 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα) και άρχισαν να συζητούν σχετικά με το κεντρικό θέμα: «Το άγχος – στρες στην εφηβεία»,  το οποίο αποφάσισαν τα ίδια τα παιδιά να απασχολήσει το πρόγραμμα φέτος.

Σε κάθε πόλη δημιουργήθηκαν μικρές υπο-ομάδες που ανέλαβαν να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν διάφορα έργα των παιδιών (πεζά κείμενα, ποιήματα, ζωγραφιές, θεατρικά δρώμενα κλπ). Στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συναντήσεων των ομάδων που γίνονται δια ζώσης, τα παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους διαδικτυακά, ανταλλάσσουν νέα και απόψεις και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που ενδυναμώνουν την ομάδα και τον σκοπό της. Στις συναντήσεις του Φεβρουαρίου προετοιμάζονται δράσεις στα σχολεία σε συνεργασία και με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που απαντούν σε ερωτήματα των παιδιών και επικοινωνούν μαζί τους, αφουγκραζόμενοι τις απόψεις τους.  Παράλληλα ετοιμάζονται επιπλέον νέες δράσεις, για τις οποίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμός.

Δεκέμβριος 2022

Το Πρόγραμμα Νεανικής Συμμετοχής YES, ύστερα από την ανοιχτή πρόσκληση, δέχθηκε περισσότερες από 160 αιτήσεις συμμετοχής εφήβων ηλικίας 13 ως 17 ετών για τις Εφηβικές Συμβουλευτικές Ομάδες που συγκροτήθηκαν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα. Σχετικά με το Ηράκλειο Κρήτης, έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 05.03.23 Ημέρα Ανοιχτού Διαλόγου με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών με θέμα το άγχος και το στρες στην εφηβεία. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ημέρα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Μέσα στο Δεκέμβριο επιλέχθηκαν οι έφηβοι και οι έφηβες – μέλη των ομάδων, με κριτήρια αντιπροσωπευτικότητας και συμπεριληπτικότητας και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις τους διαδοχικά στις 4 πόλεις. Συνολικά 82 παιδιά πήραν μέρος στις συναντήσεις που είχαν στόχο τη γνωριμία μεταξύ των μελών, τη συμφωνία για τον τρόπο και τις βασικές αρχές λειτουργίας των ομάδων, την ανάδειξη των σημαντικότερων θεμάτων που κατά τη γνώμη τους απασχολούν τους συνομηλίκους τους, την ανταλλαγή ιδεών για τη δράση της κάθε ομάδας και την πρώτη επαφή με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του προγράμματος. Οι συναντήσεις περιελάμβαναν παιχνίδια, συζητήσεις και δημιουργικές εργασίες.

Πείτε μας τη γνώμη σας!

Ενημερώστε μας ποια θέματα θα θέλατε να δείτε στον ιστότοπό μας