Συνοπτικοί Οδηγοί για Επαγγελματίες Υγείας

Οι παρακάτω συνοπτικοί οδηγοί έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους επαγγελματίες υγείας, για να χρησιμοποιηθούν στην κλινική πράξη με τους γονείς ή φροντιστές των παιδιών και εφήβων που έχουν διαγνωστεί με κάποια ψυχική διαταραχή. Παρέχουν βασικές πληροφορίες σχετικά με τις συχνές διαταραχές, τα πιθανά αίτια, τη διαθέσιμη θεραπεία και τους κατάλληλους επαγγελματίες που μπορούν να βοηθήσουν σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

πλοηγηθείτε στους συνοπτικούς οδηγούς

Κατάρτιση-Εκπαίδευση Επαγγελματιών

Η Πρωτοβουλία έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα για εξειδικευμένους και μη επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται με παιδιά και εφήβους. Τα προγράμματα συνδυάζουν διαδικτυακές πηγές και δια ζώσης εκπαιδεύσεις με τακτική εποπτεία πάνω στην ανάπτυξη ψυχοθεραπευτικών δεξιοτήτων. Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα προσεχή εκπαιδευτικά προγράμματα της Πρωτοβουλίας. Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερωθείτε για τις ευκαιρίες συμμετοχής και να γίνετε μέλος στην κοινότητά μας.

coming soon

Χαρτογράφηση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Ψυχοεκπαιδευτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα για Παιδιά και Εφήβους

Για την πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, είναι σημαντικό για τους πολίτες να γνωρίζουν πού βρίσκονται αυτές και πού μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια. Η Πρωτοβουλία ανέπτυξε διαδραστικούς χάρτες που παρουσιάζουν τις κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, τα εξωτερικά ιατρεία, τις Κινητές Μονάδες, τους Ξενώνες Εφήβων, τα ενδονοσοκομειακά τμήματα νοσηλείας, τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., και άλλους σημαντικούς φορείς του συστήματος ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων σε όλη την Ελλάδα. Οι χάρτες και οι περιγραφές τους είναι διαθέσιμοι ΕΔΩ.

δείτε όλες τις τοποθεσίες

Νομοθεσία και Πολιτικές Ψυχικής Υγείας

Η κατανόηση του νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου για τα δικαιώματα των παιδιών και των εφήβων στην Ελλάδα δεν είναι πάντα εύκολη, καθώς οι πληροφορίες είναι διασκορπισμένες και συχνά δύσκολα προσβάσιμες. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η δυσκολία, προχωρήσαμε σε μια περιεκτική ανασκόπηση της νομοθεσίας και των πολιτικών που αφορούν στο σύνολο των επαγγελματιών οι οποίοι εργάζονται με παιδιά και εφήβους στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα. Τα ευρήματα παρουσιάζονται σε μια λεπτομερή αναφορά, που συμπληρώνεται με μία σύντομη και ξεχωριστή σύνοψη των σημαντικότερων συμπερασμάτων. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε την αναφορά ΕΔΩ.

coming soon
Πείτε μας τη γνώμη σας!

Ενημερώστε μας ποια θέματα θα θέλατε να δείτε στον ιστότοπό μας