Συμμετοχή στην ανοικτή συζήτηση με τίτλο “Ο Ρόλος τους Αθλητισμού στην Ανάπτυξη των Παιδιών με Αναπηρία” υπό τη διοργάνωση του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας-Sports Excellence

Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων συμμετείχε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Ο Ρόλος τους Αθλητισμού στην Ανάπτυξη των Παιδιών με Αναπηρία» οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. H συζήτηση είχε σκοπό να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματά των παιδιών με αναπηρία αλλά και να δώσει έμφαση στη σωματική και ψυχική τους υγεία. Εξειδικευμένοι επιστήμονες μίλησαν από την σκοπιά της εξειδίκευσης τους και τόνισαν την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού των μαθητών με αναπηρία, αποστέλλοντας μήνυμα έμπρακτου σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.