Συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στο "7ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας, της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης"

Το 7ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας, της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 31 Mαρτίου έως και τις 2 Απριλίου 2023, στην Αλεξανδρούπολη. Το επιστημονικό πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου Εκπαίδευσης και Έρευνας εστίασε στη Διασυνδετική Ιατρική, τις νέες τεχνολογίες και τη σύνδεση με την κοινότητα. Αποτέλεσε δε, σημείο συνάντησης επιστημόνων που υπηρετούν την Ιατρική Επιστήμη, ερευνητών, μεταδιδακτόρων, διδακτόρων, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών από όλη την Ελλάδα. Το συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 600 συμμετέχοντες.

Είχαμε την τιμή και χαρά να συμμετέχουμε, από την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΑ και ως μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου, σε στρογγυλή τράπεζα με προεδρείο την κ Ευαγγελία Νένα, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής ΔΠΘ και την κ Ασπασία Σερντάρη, Αν. Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΔΠΘ και να παρουσιάσουν η κ Δ Ζελενή, το Πρόγραμμα Νεανικής Συμμετοχής σε μια προφορική ανακοίνωση με θέμα «YES: η φωνή των εφήβων σε θέματα ψυχικής υγείας» καθώς και μέρος των αποτελεσμάτων του landscape analysis η κ Σ Μητρουλάκη και η κ Ν Κλαυδιανού με θέματα «Απόψεις των εκπαιδευτικών σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων» και «Παιδιά με προβλήματα ψυχικής υγείας: η οικογένεια πάσχει, οι γονείς ως συν-θεραπευτές» αντίστοιχα.

Η γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε μας έδωσε την ώθηση να ανανεώσουμε τη συμμετοχή μας για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά!